Waarom Beleggen?

Beleggen lijkt in eerste instantie ene lastige bezigheid die alleen is weggelegd voor zakenlui. Dit valt in de praktijk heel erg mee. Door de komst van online beleggen is het beleggen voor de particulier een stuk eenvoudiger en voornamelijk toegankelijker geworden!

Wat is beleggen?

Wanneer u een eigen vermogen heeft opgebouwd heeft u verschillende opties voor uw geld. U kunt uw geld veilig stallen op een spaarrekening waarop u vervolgens een percentage rente ontvangt. Echter is de rente tegenwoordig erg laag en weegt deze niet op tegen de reeds geldende heffing op vermogens belasting door de overheid. Daarbij is sparen een veilige optie, waarbij uw vermogen nooit flink zal gaan stijgen. Naast uw vermogen op een spaarrekening te zetten kunt u ook kiezen om geld te beleggen. Met u geld investeert u in beleggingen. Dit doet u bijvoorbeeld door aandelen te kopen van bedrijven, of te beleggen in grondstoffen of valuta. U bezit als belegger als het ware een gedeelte van deze belegging. Stijgt de waarde van het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd, dan stijgt de waarde van uw aandelen en/of belegging automatisch mee. Dit maakt beleggen interessant, aangezien hiermee uw vermogen snel kan toenemen. Uiteraard zitten er ook nadelen aan beleggen. Waar sparen u een bepaalde zekerheid geeft, kleeft er aan beleggen altijd enige vorm van risico. Is er een crisis in de wereld en beïnvloed dit uw aandelen? Of zijn de jaarcijfers van het bedrijf waarin u heeft belegt toch wat teleurstellend? Dan kunt u er van uit gaan dat uw aandelen en/of ander soort belegging in waarde is gezakt.

Waarom kiezen voor beleggen?

Waarom zou u kiezen om te beleggen? Dat is voor veel mensen tegenwoordig de vraag. Zoals gezegd levert sparen tegenwoordig weinig tot soms niets meer op. Daarbij hebben we te maken met inflatie, wat ervoor zorgt dat ieder jaar geld in feite minder waard wordt. Door het aangaan van een succesvolle belegging kunt u een dalende lijn in uw vermogen voorkomen en zelfs doen toenemen. Uiteraard is dit makkelijker dan gezegd en dient u als nieuwe of toekomstige belegger u goed te verdiepen in de beleggingswereld. Via Leerbeleggen.nl wordt u een flink eind op weg geholpen om hierin thuis te raken!

Online beleggen biedt de uitkomst

Het internet biedt vele gemakken en voordelen voor ons mensen. Hedendaags wordt er online door vrijwel ieder huishouden ‘online’ gewinkeld en wordt zoekmachine google miljoenen keren geraadpleegd voor iedere willekeurige zoekopdracht. Het internet biedt ook uitkomst voor beleggen. Het zogenaamde online beleggen biedt u als belegger de mogelijkheid zonder tussenkomst van een bankinstelling beleggingen aan te gaan op een breed assortiment aan beleggingsproducten en vormen.