Beleggingsproducten

Er zijn vele verschillende beleggingsvormen en producten waarin u als nieuwe belegger kunt beleggen. Hieronder beschrijven we een aantal interessante en populaire beleggingsproducten.

Beleg in Olie

Beleggen in olie is populair onder beleggers. In olie gaan miljarden in geld om en worden grote rijkdommen verkregen. Het investeren in olie is daarmee interessant. Met schaarste van olie (wat betekend dat olie langzamerhand opraakt) en een blijvende vraag is een logisch gevolg dat olie in prijs zal stijgen. Dit zou in theorie inhouden dan aandelen in olie meer en meer geld waard worden.

Goud en Zilver

Goud en zilver zijn zeer populaire investeringen onder beleggers. Goud en zilver zijn namelijk erg waarde vast. Wanneer een munteenheid daalt in waarde, blijft goud over het algemeen waardevast of zit goud zelfs in een stijgende lijn. Net als bij olie, raakt goud steeds meer op. De natuurbronnen waarin goud verkregen wordt raken steeds meer op, wat het product in waarde doet toenemen.

Beleggen in aandelen

Bij beleggen wordt in eerste instantie vaak meteen aan beleggen in aandelen gedacht. Wanneer u belegt in aandelen, legt u een eigen vermogen in voor een stukje (aandeel) van een bedrijf. Stijgt de winst van het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd? Dat is goed nieuws aangezien uw aandeel en daarmee uw belegging meer waard is geworden. Wanneer men goed is in beleggen in aandelen kan hierin forse fortuinen verkregen worden.

Valuta’s beleggen

Een andere interessante vorm van beleggen is het beleggen in valuta’s. Dit wordt ook wel beleggen in Forex genoemd. Heeft u vermoedens dat de Amerikaanse Dollar komende jaren gaat stijgen t.o.v. onze eigen Euro? Op dit vermoeden zou u een belegging aan kunnen gaan. Komt uw voorspelling uit, dan is uw vermogen gestegen aan de hand van de waarde van de dollar. Uiteraard kan beleggen in valuta’s op zo’n beetje iedere munt-eenheid wereldwijd.